Saturday, December 08, 2007

Synopsis bok 1


Manuelo Fraggans Steampunk Äventyr

Synopsis

Manuelos barndom och ungdom präglas av ensamhet, osäkerhet och en rädsla inför framtiden.
Pappa flyttade till Alexandria i Egypten där han fick en tjänst i Universitetet som professor i Historia.


Mamma är omgift bor i New York och driver ett eget galleri.

Vid 11 års ålder flyttade han till sin farbror i Stockholm eftersom han är döv och Manilla skolan en special skola för döva ungdomar finns där.

Manuelo trivs inte hos sin farbror och hans familj. Han känner sig mycket ensam.
Gräver ner sig i böckernas värld. Läser H.G Wells, Jules Verne, Rydyard Kipling, Lewis Carroll och Abbott Abbotts bok: Flatland. Blir besatt av romantisk science fiction. Steampunk är en passion och hans livsstil.

Efter skolan beger han sig till stadens museer går till sina favorit caféer, drömmer sig bort till platser och människor som levt före oss.

Manuelo är nu 16 år. Under en resa till Röda Havet i Egypten dit Manuelo och hans pappa varje sommar fri dyker och lever camp liv, händer någonting mycket märkligt som förändrar Manuelos liv.
En eftermiddag dyker Manuelo vid korallrevet när han får syn på något som rör sig ute i det blå.
Han simmar ner ut mot det öppna havet och ser en delfin som fastnat i ett fisknät.
Han skär loss delfinen och får omedelbart en känsla av samhörighet med djuret.

Manuelo tar tag i delfinens ryggfena. Båda simmar rakt ut mot det öppna havet.
En silhuett av ruiner ifrån en sjunken stad framträder i det blå, delfinen och Manuelo simmar genom gränder och under enorma valv bort mot resterna av en katedral halvt begravd i sanden.
Vidare igenom vindlande gångar för att slutligen komma till en sal där delfinen petar med nosen på en stentavla som ligger begravd i sanden.

Det är kväll vid lägret. Manuelo reser sig ifrån gruppen som sitter vid den öppna elden och går bort till tältet för att hämta stentavlan och visa den för sin far.

Pappa blir alldeles förstummad! Han ser direkt att de symboler som finns inskrivna i den del av tavlan som är hel har kopplingar till det berömda biblioteket i Alexandria som brann ner år 47 före Kristus.

Ett makabert fynd som öppnar upp andra världar och tar Manuelo med på äventyr som har sin början i Stockholm, vidare tillbaka till Alexandria i Egypten, ut i Röda Havet och Medelhavet.

Krafter lösgörs som inte är ämnade att släppas ut. Det får oanade konsekvenser för vår värld som vi känner den...

No comments: